Butler i tunnelbanan?

Okej nu har det brunnit några hjärntrådar hos (S) ledningen i Stockholm. På DN debatt idag presenterar Carin Jämtin och Illija Batljan ett förslag för att "minimera tidsspillet" när man pendlar.

Man vill helt enkelt ge folk mer tid med familj och barn (ja de skriver så... själv räknar jag nog barnen till familjen men visst...). Det i sig är ju jättebra och jag håller helt med dem om att människor ska ha rätt till "kvalitétstid" men hur det parti som är emot RUT (skatteavdrag för hushållsnära tjänster) kan vara för butlerservice i tunnelbanan är något som övergår mitt förstånd.

"Varje människas drömmar är unika och olika" skriver de. Precis! Det är just här som RUT är överlägset. Istället för att ett gäng politiker ska sitta och hyra ut kollektivtrafikens lokaler till de verksamheter som de har bestämt, så ger RUT individen makten att själv bestämma vad denne vill ha hjälp med
Med RUT avdraget kan du ju:
-Anställa någon som plockar upp barnen på dagis och vips så har du en hel uppsjö av dagis att sätta barnen på och inte bara ett i anslutning till tunnelbanan. Och det går inte åt mer tid.

-Istället för att lämna av din smutstvätt i tunnelbanespärren kan du anställa någon som tvättar åt dig (och stryker och viker till på köpet). Utan att det går åt mer av din tid.

-Ha någon som fixar färdig mat på bordet när du kommer hem. Istället för att släpa hem en kasse som SL har bevarat kall åt dig. Utan att det kostar dig mer tid.

-Eller helt enkelt välja att inte använda dig av servicetjänster alls.

RUT minimerar tidsspillet, ökar valfriheten och skapar fler arbeten. Jag tycker i alla fall att det är bättre än att släpa på smutskläder och matkassar till tunnelbanan!

//Nicholas Nikander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0