Valfilm: Skolan. Detta är fakta!

Idag släpptes 3 reklamfilmer från Folkpartiet. De är riktigt bra alla tre och de handlar om kärnkraft, parboendegaranti och skolan. Jag gillar alla tre men det här inlägget kommer att handla om skolfilmen. Här är den:

"Major Björklund" är namnet som många på vänsterkanten har satt på våran skolminister för att han arbetar för arbetsro i skolan men då måste jag slänga ur mig frågan "finns det någon som tycker att vi kan ha det så här och tror någon att det här är en bra miljö att lära sig saker i?"

Nu kanske många tycker att reklamen är överdriven och påstår att "sådär ser det inte ut i verkligheten" men då ska jag säga en sak. Det kanske är lite överdrivet med tanke på att det är under en lärargenomgång (då är det "bara" tysta okoncentrerade saker som man ägnar sig åt. Sms, lappar, rita på bänken etc.) men under resten av lektionen kan det faktiskt se ut precis just såhär!

Och det är när läraren är i salen. För tänkte ni på en grej? I reklamen så sitter faktiskt alla elever vid sin bänk. Det är naivt att påstå att alla elever sitter vid sina bänkar när läraren går och kopierar.

Den här reklamfilmen skulle kunna vara en faktisk ljudupptagning från ett svenskt klassrum eftersom till och med sms-signalen är den vanligaste förekommande av alla.

Ingen medelålders man i kostym eller kvinna i grå kjol, blus och högklackat som arbetar hela dagarna med att titta på siffror, långt bort från närmaste klassrum, ska komma och påstå att detta är en överdrift. Politiker kan inte påstå sig känna skolans arbetsmiljö efter att ha varit på "studiebesök i skolan" och suttit längst bak i klassrummet i en kvart. Inte ens skolans rektor, som befinner sig i samma byggnad, kan veta hur det är i klassrummen. Skillnaden mellan ett klassrum med mobiler och skrik, och en rektorsexpedition med kaffekoppar och P3 på låg volym är rätt stor.

De enda som kan uttala sig om arbetsmiljön i klassrummet är lärarna som undervisar, och eleverna som blir undervisade (de enda som kan vittna om kaoset när läraren kopierar är ju faktiskt eleverna). Jag har gått de senaste 3 åren på ett helt vanlig högstadieskola och här är fakta: Det här är ingen överdrift!

Arbetsmiljön är precis såhär kass alldeles för ofta och det är dags att vi gör något åt det! Om någon fortfarande vill påstå att det här är en överdrift så får ni gärna kontakta mig men en varning, försök inte veta bättre bara för att ni är äldre. Ni har visserligen gått i skolan men det var alldeles för länge sedan för att känna dagens skola.

Dagens elever är de som har expertkunskaperna och jag lovar att väldigt många kan intyga att detta inte är en överdrift! Tänk på det när ni ska lägga er röst.

//Nicholas Nikander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0