Ungdomsskatt.se

Idag släpper Ung Allians den nya sajten http://www.ungdomsskatt.se/ Där kan du som ung räkna ut hur du och andra unga drabbas av de rödgrönas planer på att fördubbla arbetsgivaravgiften för alla under 26 år.

//Nicholas Nikander

F! bränner 100 000 kronor!

Jag har aldrigt tyckt att Gudrun Schyman är en intelligent människa men nu slår hon något sorts rekord!

För att visa hur mycket kvinnor förlorar i lön i minuten så brände Feministiskt Initiativ upp 100 000 kronor i hundralappar i Almedalen. Money Well Spent säger jag bara! Man skulle ju kunna använt låtsaspengar som skulle kunnat symbolisera precis lika bra, därför att för 100 000 riktiga kronor kan man få (enligt unicef):

-Nästan två kompletta hälsopaket för katastrofer med medicin och medicinsk utrustning förn 20 000 personer i 3 månader.

-1200 insektsmedelsimpregnerade myggnät som skyddar mot malaria (som dödar ett barn var 30:e sekund)

-200 första hjälpen kit

-Poliovaccin till 80 000 (!) barn

-Material för 50 lärare och 4000 elever

-Bromsmedicin mot AIDS i ett år för 64 personer

Eller som Gudrun väljer: några minuters brasa och lite tid i tidningarna för Sveriges mest mediakåta feminist.

SUCK!

//Nicholas Nikander

Lars Ohlys Tal!

Har genomlidit Lars Ohlys tal från Almedalen. Förutom att han nämnde ordet "välfärd" typ fyrtioelva gånger så var det några saker jag störde mig på:

 

1.Han var riktigt ilsken över att ungdomar inte kan konkurrera på bostadsmarknaden. Okej så långt kan jag hålla med men borde man inte vara minst lika förbannad över att LAS gör att ungdomar inte kan konkurrera på arbetsmarknaden då?

 

2. Han butter över kvinnornas lägre löner och männens fördel i arbetslivet. Ja så långt håller jag med men varför vill han då avskaffa RUT avdraget som har gjort att fler kvinnor startar företag?

 

3. Istället för att skattesubventionera hushållsnära tjänster för de som redan har råd så ska man göra avdrag åt pensionärerna som har det knapert. Jo det är bra om man gynnar pensionärer som redan har det knapert men RUT har ju främst gynnat medelinkomsttagare som har råd just på grund av RUT.

 

4. När han pratar om "rätten att gå på bio" så undrar jag vad jag har missat för rolig lag? Inte undra på att han vill ha så höga skatter om det ska bygga ett sånt välfärdssamhälle.

 

5. Han säger att skolresultatet har sjunkigt och att det är något Björklund borde ta på sig. De som går ut nian nu gick ju i sexan vid förra valet. Största delen av deras (egentligen "våran" eftersom jag är 94:a) skolgång har ju vart under rött styre. Dåliga rsultat idag beror ju på fel som gjordes för decennier sedan.

 

6. Han pratar om att alla ska betala lika mycket skatt på 100 kronor. Arbetslösa, arbetande, pensionärer, sjukskrivna etc... Det måste väl betyda att han vill avskaffa skiktgränserna som gör att man betalar mer skatt på den "övre delen" av inkomsten?

 

//Nicholas Nikander

Papperslösas rätt till vård!

Hälso- och Sjukvårdslagen (1982:763) 2§ står följande:

Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet.

Det låter ju bra eller hur? Ändå finns tusentals människor i Sverige som inte har den rätten och som inte vågar uppsöka vården. Varför? Jo eftersom de inte har något personnummer.

Dessa papperslösa flyktingar (den som säger "illegala invandrare" ger jag på käften, jag kan i alla fall inte förstå hur en människa kan vara illegal...) ska inte behöva avstå från vård på grund av rädsla för att skickas tillbaka till sitt hemland och de förhållanden som de har flytt ifrån.

För oss är vård en självklarhet men nästa gång du besöker ett sjukhus så tänk efter, hur skulle det vara om du inte kunde sitta där hos läkaren och få hjälp därför att du inte har ett giltigt personnummer? Inte så najs eller hur?

Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm driver under sommaren och hösten en kampanj för papperslösas rätt till vård. Skriv under namninsamlingen som skall överlämnas till regeringen här

//Nicholas Nikander

Läsa mer?
Insändare av Emma Söderberg Majanen på Amanda Briheds blogg
Unga Folkpartiet


FP är bäst om Barn på nätet!

Här om veckan skrev jag iom hur politiker inte bryr sig om de som de inte kan få röster ifrån. Nu kommer en liten undersökning från BRIS som bevisar saken. De har kollat vilka partier som nämner orden "barn" och "barnperspektiv" mest på sina hemsidor och glädjande nog ligger folkpartiet överst på båda listorna. Ibland glädjer det lite extra i hjärtat att vara folkpartist =)

Så ofta nämns barn

Parti Antal gånger ordet ”Barn” nämns/Antal gånger ordet ”Barnperspektiv” nämns.

Kristdemokraterna 678/23

Moderaterna 74/0

Folkpartiet 7304/381

Centerpartiet går ej att söka på ord

Socialdemokraterna 3328/72

Vänsterpartiet 58/10

Miljöpartiet 631/51

Källa: BRIS

Här är Aftonbladets artikel om saken: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7412467.ab


//Nicholas Nikander


RSS 2.0